Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

13. 12. 2017. 10:44 >> 10:15

NAGRADA MIRKO BANJEVIĆ

Laureati Pejović, Radović i Adrović

Književni stvaraoci Ana Pejović, Radojica Radović i Braho Adrović dobitnici su nagrade Mirko Banjević za knjigu poezije ili proze.

Tu nagradi dodjeljuje Književna zajednica Mirko Banjević iz Nikšića.

Za nagradu su konkurisala 23 crnogorska stvaraoca sa 26 knjiga, od kojih 16 poezije i deset proze, a odluku o laureatima donio je žiri koji su činili predsjednik profesor Radovan Damjanović i članovi književnik Radislav Gardašević i profesor Svetozar Bajović.

Pejović je nagrada dodijeljena za zbirku pjesama "Ne diraj moje krugove", Radoviću za roman "Sura gora", a Adroviću za zbirku pjesama "Ljudi i neljudi".

Nagrada, koja se sastoji od unikatne plakete i novčanog dijela, biće uručena 13. decembra na trećoj završnoj večeri 20-ih Nikšićkih književnih susreta, čiji je organizator Narodna biblioteka Njegoš, a pokrovitelji Opština Nikšić i Ministarstvo kulture.

Na konkursu za nagradu Mirko Banjević mogli su učestvovati stvaraoci iz Crne Gore i dijaspore sa knjigom poezije ili proze objavljene u periodu od 2015. do 2017. godine, a osim umjetničkih i estetskih kriterijuma, stručni žiri je, kako je predviđeno, cijenio i zastupljenost zavičajnih tema i motiva u stvaralaštvu autora.

Književna zajednica Mirko Banjević osnovana je 1979. godine u Nikšiću, najprije kao Književni klub, a nagradu je ustanovila 2008. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније