Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б. [ Radio Kotor ]

07. 09. 2023. 15:43 >> 15:43

U KOTORU U PONEDJELjAK

Povodom dana Pomorskog muzeja izložba "Oda radosti"

Izložba "Oda radosti" autorke Smiljke Strunjaš biće otvorena 11. septembra u 19 sati u galeriji Palata Grgurina. Izložba se otvara povodom Dana Pomorskog muzeja Crne Gore.

Izložbu će otvoriti etnološkinja, mr Mileva Pejaković Vujošević, a u muzičkom djelu programa nastupiće učenica ŠOSMO "Vida Matjan" Kotor, violinistkinja Vjera Radulović.

Smiljka Strunjaš rođena je 1963. godine u Mojkovcu. Diplomirala je kulturološki fakultet na Cetinju 1988. godine u klasi Luke Berberović, Nedeljka Gvozdenovića i Smaja Karaila.

U Pomorskom muzej Crne Gore počela je da radi 1999. godine kao konzervator – restaurator slikarstva. Dala je značajan doprinos unapređenju konzervatorsko-restauratorske struke i odnosa prema konzervatorsko-restauratorskoj problematici u matičnoj instituciji PMCG u Kotoru.

Poslije izložbe "Zagrljaj mora", "Oda radosti" je njena druga samostalna izložba.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније