Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Влатко Симуновић

05. 09. 2023. 14:01 >> 14:01

RATKOVIĆEVE VEČERI POEZIJE

Predstavljena monografija autora Kemala Musića

U okviru pjesničke manifestacije Ratkovićeve večeri poezije juče je predstavljena monografija "U blizini huči grad ili je to more", autora Kemala Musića.

Monografijom je obuhvaćen rad javne ustanove Ratkovićeve večeri poezije, od 2012. godine, kada su Ratkovićeve večeri poezije dobile status manifestacije od posebnog značajan za kulturu Crne Gore.

U svom osvrtu na to djelo, književnik i književik kritičar Petar Arbutina podsjetio je da je Bijelo Polje veće u književnosti nego u topografiji.

Mevlida Travančić je primijetila da je monografija Ratkovićevih večeri poezije u jednu cjelinu spojila nekoliko tokova kulturnog i književnog života Bijelog Polja.

Na predstavljanju monografije govorio je i autor Kemal Musić. On se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos da ona kao finalni proizvod ispuni svoj cilj, da bude nepristrastan svjedok jednog vremena.

Ratkovićeve večeri poezija završavaju se večeras, uručenjem nagrade Risto Ratković pjesnikinji Maji Solar.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније