Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore ]

07. 03. 2023. 09:45 >> 09:44

JU RATKOVIĆEVE VEČERI POEZIJE

Promocija knjige "Aurorina zalud" u Bijelom Polju

Povodom Dana žena JU Ratkovićeve večeri poezije organizuje promociju knjige večeras u 18h "Aurorina zalud" Nataše Žurić. O knjizi će govoriti Dragić Rabrenović i autorka.

"Zbirkom poezije 'Aurorina zalud' Nataša svoj pjesnički izraz obogaćuje i usavršava do kraja svoj glas koji se u njenoj ranijoj poeziji javljao u naznakama. Iskočivši iz sigurnosti svog dosadašnjeg pjesničkog stvaralaštva, tragajući za novim formama, temama, dubljim i skrivenim nitima pjesničke inspiracije, luta kroz "šume simbola", kako davno reče Bodler, i stvara novu poeziju bogate metaforike, složenog pjesničkog izraza i nekonvencionalne upotrebe jezika", kazala je o pomenutoj zbirci književnica Dijana Tiganj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније