Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ RTS ]

29. 07. 2023. 18:03 >> 18:10

POZNATI GLUMAC

Krivokapić dobitnik priznanja Pulskog festivala za životno djelo

Nagrada Festivala „Fabijan Šovagović” za životno djelo pripala je glumcu Miodragu Krivokapiću.

Jubilarni 70. Pulski filmski festival bio je prilika za nove filmove, a publika se rado prisjetila jugoslovenskih heroina Nede Arnerić i Ene Begović.

Krivokapić kaže da mu dodijeljeno priznanje mnogo znači i da je „ni u snu nije očekivao“.

"To je jedna od rijetkih stvari koja me je zatekla kad su nagrade u pitanju, tako da moram da priznam da me je to i obradovalo", kazao je on za RTS. 

Igrao je u oko 30 filmova i čak 60 serija.

"Film volim, jer pruža neke druge mogućnosti koje pozorište ne, ali zavisi od toga s kim radiš. Ja sam imao sreću da sam stvarno radio sa nekim izuzetnim našim filmskim režiserima. Krenimo od Živka Nikolića, Rajka Grlića, Zafranovića... Imao sam tu sreću da me je film hteo, a i na televiziji je bilo toga dosta”, smatra Krivokapić. 

Na pitanje o tome da li mu je gluma nešto dala, a nešto uzela, Krivokapić kaže da na glumu gleda kao na terapiju.

"Bio sam dosta povučen kao dijete, i onda kad sam otkrio to polje slobode, taj mrak koji je osvijetljen, gdje sam ja slobodan i gdje sam mogao da budem najbliži sebi. To mi je pružilo ogromno zadovoljstvo. I tu sam znao da iz sebe izvučem neke stvari o kojima nisam ni znao da ih posjedujem”, zaključio je Krivokapić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније