Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Вања Ковачевић, ТВЦГ

08. 05. 2023. 20:26 >> 00:19

OTVOREN SAJAM KNjIGA U PODGORICI

Vojinović: Knjige su tu da lakše razumijemo svijet u kojem živimo

Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja otvoren je večeras u Tržnom centru BIG Fašn (Delta city), a sajam će trajati od 8. do 14. maja, pod sloganom "Sto hiljada razloga da dođeš".

Na sajmu će biti predstavljeno više od 100.000 naslova, što ohrabruje one koji vjeruju u moć knjige. Sajmovi su mjesto na kojem se upoznajemo sa tekućom produkcijom, a i prilika da se čitaoci sretnu sa omiljenim autorima kada je region u pitanju.

Na otvaranju su govorili predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović, zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević i pisac Goran Vojinović, te Peđa Uljarević osnivač sajma.

"Svi mogu da pronađu nešto za sebe. Ovo je prilika za dobijemo dobru infuziju za našu kućnu biblioteku", poručila je Borovinić Bojović.

Slovenački pisac Goran Vojinović ooručio je da posjetioci uzmu u ruke što više knjige. Kako je rekao, ne moraju baš svih 100.000 naslova.

"Ali što više knjiga i da upoznate ponovo i sebe i svijet u kome živite, jer svi smo vješti zaboravljanju i ko smo i šta smo, pa zaboravljamo šta smo radili i prije 10, 20, 30 godina i o tome ne volimo da mislimo. Knjige su tu da nas podsjete i da lakše razumijemo zašto živimo u ovakvom svijetu", kazao je Vojinović.

Sedamnaesto izdanje jedne od najvećih kulturno-umjetničkih manifestacija u Crnoj Gori, okupiće više desetina poznatih izdavača iz zemlje i regiona koji će izlagati ukupno više od 100.000 naslova, uz velike sajamske popuste.

Kao i svake godine, osim izlagačkog dijela, pripremljen je i sadržajan program u okviru kog će gosti sajma biti aktuelni i poznati autori iz brojnih zemalja kao što su: Palestina, Slovačka, Slovenija, Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Poljska, Bugarska, Crna Gora i drugi. Kroz promocije, predstaviće se i brojne obrazovne institucije. Kompletan program 17. sajma biće objavljen uskoro.

Radno vrijeme sajma biće od 11 do 21 sat. Cijena ulaznice i ove godine simbolično iznosi 1 euro.

Pokrovitelj sajma su Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo kulture i medija Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније