Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Т.Г.

10. 04. 2023. 07:45 >> 07:45

RŠUMOVIĆ

"Radoznalost vuče djecu da otkrivaju svijet"

Ono što djecu vuče da otkrivaju svijet je radoznalost, a to nije ona negativna već ona koja teži tome da čovjek sebi objasni svijet, kazao je u emisiji "Profil" na TVCG poznati i istaknuti dječji pisac i književnik Ljubivoje Ršumović. Istakao je da je to teško mladim ljudima koji su, kako je kazao, puni sebe jer smatraju da nema više šta da se otkriva.

"Imam 84 godine i više ne smijem da započnem da pišem novi roman mada bi trebalo, jer čovjeka u akciji i životu održava nada, a to bi bila nada za mene da moram živjeti dok ne završim taj roman", kazao je Ršumović. 

Istakao je da djecu vuče radoznalost da otkrivaju svijet.

"Ono što djecu vuče da otkrivaju svijet je radoznalost, a to nije ona negativna već ona koja teži tome da čovjek sebi objasni svijet oko sebe.To je teško mladim ljudima koji su puni sebe jer oni misle da nema više šta da se otkriva", kazao je Ršumović. 

Istakao je da je on kao pisac suguran da će tokom pisanja storiti nešto što niko na svijetu nije. 

"Ne samo ja, nego i kolege pa i Duško Radović imamo neku vrstu sigurnosti u zanat, i sigurni smo da će se stvoriti nešto što niko na svijetu nije stvorio, e sad da li je to dobro ili ne ocjenjuju kritičari i oni koji to čitaju u krajnjoj liniji", kazao je Ršumović. 

Istakao je da smatra da su pisci pa i on sam saradnici Boga kad je u pitanju prikaz svijeta.

"Mi kažemo i za Boga da je stvaralac svijeta i svega na svijetu, a ja kažem da su pisci saradnici Boga i mi mu pomažemo da se ovaj svijet prikaže na još nekom svijetu", istakao je Ršumović. 

Kada su današnje zvijezde u pitanju, izdvaja tenisera Novaka Đokovića. 

"Trenutno za mene je zvijezda Novak Đoković. On je velika utjeha svim ljudima koji vole sport jer pobjeđuje", kazao je Ršumović. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније