Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

М.М.Љ. [ Beta ]

09. 04. 2023. 09:24 >> 09:24

VIŠE OD 80 DJELA

Zbirka umetničkih djela Alena Delona u junu na aukciji

Više od 80 djela umjetničke kolekcije velikana francuske kinematografije Alena Delona (Alain) biće izloženo u nekoliko gradova širom svijeta prije aukcijske prodaje 22. juna, saopštila je aukcijska kuća u Parizu koja će organizovati prodaju.

Kolekcija koja je procijenjena na oko pet miliona eura, sadrži slike, skulpture, ali i crteže italijanske renesanse.

Kolekcija će biti predstavljena tokom putujuće izložbe u maju i junu u Njujorku, Hongkongu, Ženevi, Londonu i Parizu.

"Prvi crtež sam kupio 1964. godine, tačnije u Londonu. Tokom godina sam stekao crteže, slike i skulpture koji su me pokretali, govorili sa mnom, pa čak me ponekad i utešili. Ti radovi su me pratili dugi niz godina i deo su mog života", rekao je Delon.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније