Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Vanja Rakonjac [ TVCG ]

30. 03. 2022. 07:05 >> 07:06

IZLOŽBA U BIJELOM POLJU

"Običan, malecki san" Milutina Obradovića

Da riječi oblikuju i slikarsku umjetnost i da se u potrazi za vizijom ponire u snove, potvrdio je stvaralački potencijal Milutina Obradovića.

Suprotstavljajući se svemu što bi moglo narušiti njegov stravaralčki duh i energiju, umjetničko sazrijevanje ili područje želja, Milutin je gradio svoj likovni svijet. Tako su riječi postajale boje, a one su gradile kompozicije i figuracije. Tako je nastao prepoznatljiv Obradovićev slikarski izraz. Tako je nastala i izložba “Običan, malecki san”. U tom snu, u području niti koje spajaju koloriti, svoj performans imali su I najmlađi bjelopoljci.

Evropski i domaći izložbeni saloni i galerije, prestižne umjetničke nagrade svjedoče o originalnom Obradovićevom opusu. Pred publikom u svom zavičaju bliži je onome što naziva “Intenzivno prisustvo duše”. Postavljena djela otkrivaju suptilnost, toplinu kolorita i prepoznatljivu konfiguraciju konja. Posebnost u stilu i izrazu koji je slikar gradio godinama.

Samostalna izložba “Običan, malecki san” nastala je 2017. godine. Za postavku u Bijelom Polju slikar je kistom stvarao nova djela. Suptilno bojeći platna, Obradović je publici darovao harmoniju podsvijesti I atmosferu boljeg i ljepšeg svijeta. Jer, Za tom ljepotom umjetnik traga.

Stvaralaštvo Milutina Obradovića ogleda se u njegovim slikarskim temama. Projektuje ih tako što maštovito obrađuje figure koje su bile I ostale dominantne u radovima. Svoj umjetnički izraz vezuje za snagu života I ljubavi. U svoju umjetnost smješta kombinaciju jave I sna iz kojeg je proistekao još jedan izuzetan vizuelno – umjetnički doživljaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније