Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

06. 03. 2022. 19:08 >> 22:32

RADIO DRAMA

Zvučne slike oživile tekst Zorana Kopitovića

Radio drama "Biciklistički ustanak", po knjizi Filozofija objektivnog biciklizma, autora Zorana Kopitovića, premijerno je izvedena u sali Dodesta KIC-a "Budo Tomović" i na Radiju Crne Gore. Adaptaciju teksta za dramu uradila je Nada Bukilić, režiju potpisuje Mirsad Rastoder, u produkciji Radija Crne Gore.

Pisac Zoran Kopitović je kroz humor i dovitljive zaplete, na ivici apsurda i groteske, blagotvorno sugeriše da ni mi nijesmo ništa posebno u svijetu. Poštujući autora u radio drami smo nastojali da oživimo Kopitovićev tekst i ostvarimo zvučne slike za slojevitu percepciju slušalaca, koji će na svoj način prepoznavati zagonetke stvarnosti ove radio drame, kazao je Mirsad Rastoder.

Adaptaciju teksta za radio dramu uradila je spisateljica Nada Bukilić, nagalašavajući da su intervencije u samom pismu Zorana Kopitovića bile minimalne, sa strogom namjerom da sačuva suštinu tog teksta.

Slušanje postaje ponovo moderno i na neki način se ponovo revitalizovalo, smatra Gojko Berkuljan.

"Zahvalnost svim učesnicima , kolegama i prijateljima koji su doprinjeli da stvaralaćki obilježimo "Jubilej biciklističkog ustanka" u znak sjećanja na dva sjajana umjetnika, Zorana Kopitovića i Slobodana Milatovića", poručeno sa premijere.

Ana Ašanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније