Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

P.R.

27. 12. 2021. 22:39 >> 22:40

REGIONALNI FESTIVAL

Saša Radojčić gost Zimskog salona knjige

Srpski pjesnik, kritičar i prevodilac Saša Radojčić biće gost u ponedjeljak, 27. decembra, 13. Zimskog salona knjige BOOKA 2021.

Radojičić je diplomirao i doktorirao filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a na Filološkom fakultetu u Beogradu magistrirao je u oblasti nauke o književnosti. Predaje filozofiju umjetnosti na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

Objavio je zbirke pjesama: Uzalud snovi (1985), Kamerna muzika (1991), Amerika i druge pesme (1994), Elegije, nokturna, etide (2001), Četiri godišnja doba (2004), Cyber zen (2013), Duge i kratke pesme (2015) i To mora da sam takođe ja (2020).

Dobitnik je velikog broja književnih nagrada, a ove godine je dobio dvije prestižne nagrade: Zmajevu nagradu Matice srpske za 2020. godine, za knjigu To mora da sam takođe ja (u izdanju Arhipelaga) i nagradu ,,Desanka Maksimović”, za ukupan doprinos srpskoj poeziji, koju dodeljuje Zadužbina Desanka Maksimović iz Beograda.

Na 13. Zimskom salonu knjige BOOKA 2021 Saša Radojčić će predstaviti svoje stvaralaštvo i književni rad, a publika će biti u prilici da čuje stihove koje će pjesnik govoriti.

Program se održava u TC Mall of Montenegro, sa početkom u 20 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније