Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavio: I. P. ]

16. 07. 2019. 07:59   >>  07:59

NA FESTIVALU

Miraš Martinović predstavlja CG u Francuskoj

Crnogorski pisac Miraš Martinović predstavljaće Crnu Goru na Festivalu "Živi glasovi – Od Mediterana do Mediterana", koji se od 19. do 27. jula održava u gradu Setu na francuskoj rivijeri.

 

Riječ je o festivalu koji traje već 22 godine i svakog ljeta, devet dana u julu, prima pjesnike koji dolaze iz svih zemalja Mediterana, kako bi otkrili savremenu poeziju, sreli se s različitim kulturama koje povezuju zajedničku istoriju i geografiju, uprkos dramama kojima je danas izložen taj dio svijeta.

"Radi se o značajnom Festivalu koji baštini dugu tradiciju, a njegov osnovni moto je upravo povezivanje kultura i duhovnosti zemalja koje spadaju pod naslovnicu Mediteran, mediteransko nasljeđe, stvarnost i vizije, perspektive… sve ono što stvara veze i pravi postojane kopče između naroda i država, kultura i jezika", kazao je Martinović.

Kako je kompletno njegovo djelo stvarano u duhu tih veza, mediteranskih civilizacija, njihove burne prošlosti, Martinović kaže da je ponosan na činjenicu da je neko prepoznao ono što radi, način kako radi i poruke koje arikulišu njegove knjige.

"Naravno, svoju zemlju ću predstavljati na najbolji način. A prije svega, kao civilizacijsku čitaniku, ispisanu dugom tradicijom i stoljećima koja su stvarala tu tradiciju, profilišući je u jedinstven kulturni uzorak. Radiću da za Crnu Goru zaintresujem učesnike Festivla I publiku koja prati raznovrsne programe, na različitim mjestima i u različitim ambijentima", kaže Martinović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније