Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

24. 06. 2021. 07:38 >> 07:39
1

FESTIVAL REFESTICON

Sjutra promocija "Teute, kraljice Ilira"

Knjiga "Teuta, kraljica Ilira", Miraša Martinovića, biće promovisana sjutra, u okviru devetog Međunarodnog festivala – REFESTICON, u Bijelom Polju, koji je prošle godine za isto djelo Martinoviću dodijelio Međunarodnu nagradu Zlatni zmaj.

"Miraš Martinović je o ilirskoj povijesti na istočnoj jadranskoj obali, a poglavito o slavnoj kraljici nesretne sudbine, napisao vehementnu knjigu koja ne donosi tek posebnu i trajnu književnu vrijednost, nego ujedno i čast i ugled crnogorskoj književnosti i naciji. Svakako i albanskoj („ima i drugih nego ti“ , reče Tin, a humanist kakav je Miraš Martinović koji „misli i na druge“, to i ostvaruje", napisao je ugledni hrvatski književnik Stijepo Mijović Kočan o knjizi Martinovića. 

O knjizi će na bjelopoljskoj promociji govoriti: Dragić Rabrenović, Blaga Žurić, Dragan Popadić i autor.

Izdavači djela su Javni emiter Radio Bijelo Polje i JU Ratkovićeve večeri poezije.

Promocija će biti u kući Rista Ratkovića, sa početkom u 19 časova i 30 minuta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније