Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

18. 05. 2019. 21:31   >>  21:33

FESTIVAL FANTASTIČNE KNJIŽEVNOSTI

Refesticon od 31. maja do 10. juna

Sedmi Regionalni festival fantastične književnosti Refesticon 2019 počinje sa programom u petak 31. maja i održavaće se do ponedjeljka 10. juna u Bijelom Polju, saopštio je organizacioni odbor.

Sedmo izdanje posvećeno zmaju Đalovića pećine okupiće književnike i organizatore festivala iz osam država najavili su danas predstavnici ove međunarodne manifestacije, jedine ove vrste u Crnoj Gori.

"Sedmi Refesticon će trajati više dana nego što je uobičajeno jer će imati i veći broj programa koji su podijeljeni u šest cjelina", rekao je organizator festivala i direktor Radija Bijelo Polje Dragić Rabrenović.

On je istakao da će ovogodišnji sadržaj biti podijeljen na Program Refesticon (Zbirka festivala i promocije pisaca iz Crne Gore), zatim Regionalni program (Promocija partnerskih festivala i pisaca iz regiona), Program za mlade (Zbirka kratkih priča, promocija autora za djecu, predavanja iz književnosti, likovne izložbe, pozorišna predstava), Međunarodni program (Promocija festivala i pisaca iz Italije i Rumunije, predavanja i promocije na engleksom jeziku), zatim Program o tri srednjevjekovne kraljice (zbirka kratkih priča, okrugli sto, likovna izložba) i Naučni program sa predavanjima o prirodi i pećinama Bijelog Polja.

"Imaćemo dvije zbirke priča o zmajevima i još dvije knjige u festivalskoj ediciji, više od 30 pisaca, ekskluzivne goste poznate u regionu i na svjetskom nivou, kao i brojne programe posvećene kulturnoj i prirodnoj baštini našeg grada", napominje Rabrenović.

Organizatori su saopštili da se uskoro očekuju rezultati konkursa za obje zbirke i da će nagrađeni učenici i svi pisci čije se priče nađu u zbirkama kratkih priča biti pozvani da se predstave na Refesticon-u.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније