Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Вукоман Кљајевић [ Radio Crne Gore ]

13. 09. 2023. 15:36 >> 15:36

REFESTICON

Trideset programa za tri dana fantastike u Bijelom Polju

Jedanaesti Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON, biće svečano otvoren u Bijelom Polju u četvrtak 14. septembra od 18 časova u Kući Rista Ratkovića i trajaće do nedjelje 17. septembra. Kako se navodi ovogodišnje izdanje festivala sadrži 30 programa, sa više od 40 učesnika iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Njemačke.

U sklopu festivala će biti dodjeljene međunarodne književne nagrade REFESTICON Avatar, za neobjavljene zbirke priča, zatim međunarodne nagrade za doprinos fantastičnoj književnosti Zlatni zmaj, kao i Zmajeva jaja, učenicima iz Crne Gore. Najavljena je promocija deset knjiga u izdavaštvu realizatora projekta Radija Bijelo Polje, kao i održavanje promocija partnerskih festivala, romana, zbirki i antologija autora iz regiona. U okviru festivala će se organizovati i likovne izložbe, radionice robotike za učenike, filmske projekcije i mini sajam knjiga.

Organizator REFESTICON-a je Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje, dok su pokrovitelji Ministarstvo kulture i medija Crne Gore i Opština Bijelo Polje i institucionalni partner Javna ustanova Ratkovićeve večeri poezije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније