Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

04. 07. 2013. 21:00 >> 21:00

TRADICIONALNO

Ljeto u Prijestonici od 12. jula

Ovogodišnje „Ljeto u Prijestonici“, čiji su organizatori Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice, počeće u petak, 12. jula.

Manifestacija će trajati gotovo dva mjeseca, tokom kojih će, uz događaje na Cetinju, biti priređeni i programi u Rijeci Crnojevića, na Njegušima, Kobiljem Dolu i Ivanovim Koritima.

Tokom prvog dana programa, 12. jula, na Cetinju će biti upriličena dva događaja. U jutarnjim satima, sa početkom u 10 sati, na Balšića pazaru počeće 17. izdanje tradicionalne manifestacije „Miris lipa i meda“. Tokom večernjeg programa, na Ljetnjoj pozornici, biće održan koncert hrvatske muzičarke Tereze Kesovije, koji će početi u 21 sat. 

Dan kasnije, „Ljeto u Prijestonici“ nastavlja otvaranjem 11. Viteških igara Crne Gore na Ivanovim Koritima, čime će ujedno početi i tradicionalna manifestacija „Njeguško kulturno ljeto“.

U ponedjeljak, 22. jula, počeće i prvi festival u okviru ovogodišnjeg „Ljeta u Prijestonici“. Naime, kao i prethodne godine, druga polovina mjeseca rezervisana je za četvrti „Cetinje Jazz Fest“, koji će trajati pet dana. Tokom festivala, u baštama pet lokala, nastupiće domaći džez ansambli.

22. jul: „So What“ (Twin Peaks); 23. jul: „Baltazar“ (Gradska kafana); 24. jul: „Piva Jazz Band“ (Academia Pub); 25. jul: „Dr Wolf“ (New York); 26. jul: „Ishijazz“ (hotel 'Grand').

Posljednja julska subota (27. jul) rezervisana je za „Riječku noć“ – manifestaciju raznovrsnih sadržaja koja će biti upriličena na šetalištu u Rijeci Crnojevića.

Uz podršku partnerskih institucija, Muzička akademija i ove će godine organizovati festival klasične muzike „Espressivo“. Šesto izdanje ove manifestacije biće otvoreno u četvrtak, 1. avgusta, a trajaće 15 dana.

Drugi festival alternativne muzike, „Royal Music“, biće održan na Ljetnjoj pozornici od 9. do 12. avgusta. Uz takmičarski dio, u kojem će ove godine učestvovati alternativni sastavi iz zemalja regije, pred publikom na Ljetnjoj pozornici koncerte će održati i više popularnih rok bendova iz susjedstva. Među njima je i beogradski sastav „Van Gogh“ koji će prvi put pred cetinjskom publikom nastupiti u subotu, 10. avgusta.

Subota, 10. avgust, rezervisana je i za treću „Cucku jeku“ u Kobiljem Dolu. Cjelodnevni događaj u organizaciji Dragoljuba Đuričića, Prijestonice Cetinje i Turističke organizacije Prijestonice, od ove godine biće realizovan i uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma, a program „Cucke jeke“ biće dodatno obogaćen u odnosu na prethodna izdanja.

U subotu, 24. avgusta, na Njegušima će se održati „Njeguška trpeza“, manifestacija tokom koje će biti priređen i koncert izvorne muzike.

Program „Ljeta u Prijestonici“ biće okončan manifestacijom „Cetinjani svome gradu“, koja je obnovljena prošle godine. Ovogodišnji nastup cetinjskih stvaralaca i njihovih prijatelja na Ljetnjoj pozornici, na programu je 31. avgusta.

Organizatori „Ljeta u Prijestonici“ su Prijestonica i Turistička organizacija Cetinja, a partneri u organizaciji su mjesne zajednice „Njeguši“ i „Rijeka Crnojevića“, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Muzička akademija, agencija „Comfortably Numb“, Dragoljub Đuričić, Udruženje pčelara Cetinje i Udruženje proizvođača suhomesnatih proizvoda.

Program „Ljeto u Prijestonici“ uspostavljen je prošle godine, kao transformisani koncept dotadašnje manifestacije „Cetinjsko kulturno ljeto“. Prošlogodišnje događaje u sklopu „Ljeta u Prijestonici“ ispratilo je više od 26.000 posjetilaca.

Ulaz za sve događaje u okviru programa je besplatan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније