Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

01. 06. 2016. 22:30 >> 22:12

"SVJETLOST I VRIJEME"

Izložba Mihaila Jovićevića na Cetinju

Izložba "Svjetlost i vrijeme", autora Mihaila Muja Jovićevića, biće otvorena u Ministarstvu kulture na Cetinju 2. juna, u 17 sati.

Izložba se organizuje u sklopu programa koji prati 14. sjednicu Borda Foruma slovenskih kultura, koja se od 2. do 4. juna održava na Cetinju.

Ovom postavkom djela, rađenih većinom u kombinovanoj tehnici, autor tretira religijske teme, uzimajući kao motiv hrišćansku tradiciju, uobličenu u poseban likovni izraz. Autor je usmjeren na lik Bogorodice i otvoreno sugeriše na posebnu povezanost našeg kulturnog prostora i ikona Djevice Marije.

Mihailo Mujo Jovićević završio je Srednju umjetničku školu u Herceg Novom, te Akademiju likovnih umjetnosti u Beogradu. Studirao je slikarstvo kod Mila Milunovića, a konzervaciju kod Milorada Medića. Radio je kao kustos i muzejski savjetnik, te kao profesor na više fakulteta. Učestvovao je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima i Trinaestojulske nagrade. Ima status istaknutog kulturnog stvaraoca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније