Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

A.J.

16. 04. 2024. 09:03 >> 09:03

za učenike 1. razreda osnovnih škola

Predstava „Zdrav k'o Zdravka“ danas u CZK Tivat

Lutkarsko - dramska interaktivna predstava „Zdrav k'o Zdravka“, autorski projekat nagrađivanih dramskih umjetnica Branke Femić - Šćekić i Katarine Krek, biće izvedena danas u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat u 10.30 časova. Predstava je organizovana za učenike 1. razreda osnovnih škola u opštini Tivat.

Iz Centra za kulturu Tivat istakli su da je predstava nastala kao rezultat saradnje sa Kancelarijom Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori (SZO) koja je podržala njeno osmišljavanje i izvodjenje.

"Upotreba dramskih metoda u obrazovanju je sve prisutniji način edukacije djece o raznim temama. Na tom tragu je nastala ova predstava koja je namjenjena djeci nižeg osnovnoškolskog uzrasta, da bi im se kroz zanimljiv, prilagođen i prihvatljiv način približio koncept zdravog ponašanja i zdravih stilova života. Djeca će biti u prilici da nauče kako funkcioniše imunološki sistem organizma te da razumiju značaj imunizacije i važnost razvoja kolektivnog imuniteta. Osim povećavanja informisanosti i edukacije, ovaj vid upoznavanja djece sa temom važnom za zdravlje, ima za cilj i da razvije kritički stav, predstavi i drugačiji metod edukacije, te da u konačnom djeci približi umjetnost", naveli su oni. 

Kombinujući različita dramska sredstva – tekst u rimi, dramsku igru, animaciju, pjesmu i muziku, nastala je zanimljiva priča o zaljubljenim ćelijama Zdravki i Imunu, čiju ljubav kvare zli Virusi.

Imun dobija recept kako da ojača imunitet, a za borbu protiv izuzetno snažnih virusa on uz pomoć vakcine Đine, uspijeva da stekne potrebnu snagu. Od njih spašava svoju ljubljenu Zdravku, te tako njih dvoje zdravi nastavljaju da uživaju u ljubavi i druženju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније