Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Б.Ч.Ј. [ RTS ]

10. 09. 2023. 09:11 >> 09:10

VENECIJANSKI FILMSKI FESTIVAL

„Zlatni lav“ komediji "Poor Things"

Komedija „Jadnici“, reditelja Giorgosa Lentimosa osvojila je prestižnu nagradu „Zlatni lav“ na Venecijanskom filmskom festivalu.

Pored Eme Stoun, koja tumači glavnu ulogu, u filmu glume Vilem Defo i Mark Rufalo. Film britanske produkcije oduševio je posjetioce festivala svojom ludom pričom o ženi koju je nakon samoubistva reanimirao ludi ljekar koji je zamijenio njen mozak mozgom njene nerođene bebe.

U "Poor Things" takođe igraju Remi Jusef, Džerod Karmajkl, Kristofer Abot, Margaret Kueli, Ketrin Hanter, Suzi Bemba i Vejn Bret.

Slična djetetu, ali sa tijelom odrasle osobe, Stounov lik Bela Bakster postaje sve nezavisnija i uzbuđena svojim seksualnim eksperimentima dok kreće na putovanje samootkrivanja kroz nadrealnu verziju Evrope iz 19. vijeka.

„Središnji lik je Bela Bakster, nevjerovatno stvorenje, i ona ne bi postojala bez Eme Stoun, još jednog nevjerovatnog stvorenja“, rekao je reditelj Lantimos, autor filmova Omiljeni i Jastog.

Nominacije za najbolju glumu pripale su američkim glumcima Kejli Spini za ulogu bivše žene Elvisa Prislija u filmu Prisila i Piteru Sarsgardu za ulogu u porodičnoj drami Memori.

Nagradu "Srebrni lav" dobila je drama "Evil Does Not Exist" u režiji Japanca Rjusukea Hamagučija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније