Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

М.М.Љ. [ Beta ]

11. 01. 2023. 09:25 >> 09:55

LOS ANĐELES

Zlatni globus Stivenu Spilbergu za film "Fejbelmenovi"

Ostvarenje "The Fabelmans" (Fejbelmenovi) Stivena Spilberga proglašeno je za najbolju filmsku dramu na 80. dodjeli Zlatnog globusa, američke nagrade za film i televiziju, dok je priznanje za najbolju komediju ili mjuzikl pripalo mračnoj komediji "The Banshees of Inisherin" (Banši iz Inšerina).

Zlatni globus za najbolju žensku ulogu osvojila je glumica Kejt Blanšet za filmu "Tar", a za najbolju mušku ulogu nagrađen je Ostin Batler za film "Elvis".

Mišel Jeo je nagrađena u kategoriji filmskog mjuzikla ili komedije za glavnu ulogu u akcionom filmu "Everything Everywhere All At Once" (Sve svuda odjednom).

Kolinu Farelu je pripala nagrada za glavnog glumca u kategoriji filmskog mjuzikla ili komedije (The Banshees of Inisherin).

Voditelj događaja bio je Džerod Karmajkl.

Zlatni globus je obično pokazatelj koji će filmovi biti nagradjeni prestižnim Oskarom čija je dodela posle ceremonije Zlatnog globusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније