Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.L.B.

18. 04. 2024. 09:16 >> 10:34
Čitaj mi:

ADVOKAT RADULOVIĆ

"Perovićeva mora u najkraćem roku znati razloge hapšenja"

Uhapšena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović mora u najkraćem roku biti obaviještena o razlozima lišenja slobode jer nije dobro ako se krše bilo čija prava u nekom postupku, poručio je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro", advokat Veselin Radulović.

Kada je riječ o hapšenju Perovićeve, Radulović kaže da nemamo dovoljno informacija o tom slučaju.

“Ono što je, rekao bih, loše jeste informacija kojom sada raspolažemo a to je da je postupak pokrenut zbog neprimjerenog korišćenja službenog automobila i zloupotreba oko isplata zarada. Naravno, i te zloupotrebe treba suzbijati, ali ako se samo o tome radi, ja mislim da nije bilo potrebe za onakvom vrstom akcije i dovođenje, korišćenje onolikih kapaciteta policije, policajaca sa fantomkama i stvaranja neke vrste predstave, vjerovatno za javnost. Opet, ograđujem se možda to nije to”, naveo je Radulović.

Kaže i da je očekivao da će tužilaštvo saopštiti da vodi istragu i vezano za prepiske Jelene i Vesne Medenice.

“I za neke aktivnosti koje su eventualno radile dok je ona bila i sudija suda na Cetinju, ali evo, vidjet ćemo. Ona mora u najkraćem roku biti obaviještena o razlozima lišenja slobode iz izjava njenog branioca nismo mogli zaključiti da je to urađeno i nije dobro ako se krše bilo čija prava u nekom postupku, ali evo, ostaje, vrijeme će pred nama pokazati, čekamo prvo neko zvanično saopštenje državnog Tužilaštva da vidimo šta se njoj stavlja na teret”, poručio je Radulović.

Ono što je bila karakteristika ovog događaja od juče jeste, kako kaže Radulović, loša praksa političkih reakcija.

“Prvenstveno mislim na reakcije političara, mislim i na pozdravljanje, hapšenje prije nego što se ono desilo. To sve narušava integritet, rekao bih, državnog tužilaštva. Nažalost, političari nisu poslušali ni ono saopštenje VDT-a povodom prethodne akcije i nastavljaju sa tom praksom pokušaja jednog neumjesnog krajnje neprimjerenog komentarisanja, pozdravljanja, opućivanja čestitke i pokušavanja prisvajanja nekih tih rezultata koje su postigli SDT ili SPO”, kaže Radulović.

Za političare ima i poruku i podsjećanje.

“Značajan broj uhapšanih lica nekada je iste te poruke slao, pa bi trebalo možda i političar da razmisle o tome, jer sam siguran da veliki broj ovih političara koji danas pozdravljaju rad Specijalnog tužilaštva i SPO-a, mogu vrlo brzo doći u predmet interesovanja i biti predmet nekog postupka koje je tužilaštvo pokrene”, naveo je Radulović.

Pejović: Institucije rade svoj posao

Poslanica Jevrosima Pejović kaže da je jučerašnja akcija rezultat rada Specijalnog policijskog odjeljenja i SDT-a i to je, kako kaže, važno iskomunicirati.

“Jako je važno da to iskomuniciramo iz pozicije političara, jer ovo nama govori da institucije rade svoj posao, a naš posao kao političara se završio kada smo izabrali VDTA u Skupštini i kada smo omogućili reforme u oblasti pravosuđa. Ja kao građanka mogu da se zahvalim institucijama na tome što rade svoj posao, jer to nam negdje signalizira da ima nade za reforme u ovoj oblasti u društvu”, kazala je Pejović

Ovo hapšenje nam nažalost, kako ističe Pejović, govori koliko je tačna ona računica iz izvještaja o napretku Crne Gore u pregovorima sa Evropskom unijom od prije nekoliko godina, da u Crnoj Gori postoji endemska korupcija.

“Zaista sam zabrinuta za stanje korupcije u našem društvu, odnosno koliko je naše društvo ogrezlo u korupciju. Nažalost, mi smo stvarali političku elitu na sistematskom ponižavanju naših građana i na politikama bijede. Ta politika i to ponižavanje je bilo očigledno u našim budžetima. U našim budžetima se nijesu kreirala nova radna mjesta, nije se radilo na unapređenju obrazovanja, već su se negdje posticali redovi poniženih ljudi koji mole za milostinju ispred kabineta, određenih ministara i direktora i na ovaj način su se baš ti građani ponižavali. I nas uopšte ne treba da čudi što je potpuno bilo prihvatljivo da čujemo u određenim nastupima, upravo gospođe Perović, da doslovno je slala poruke, da je korupcija vrlo prihvatljiva u društvu i maltene da je obračun sa političkim nistomišljenicima najveći oblik patriotizma”, poručila je poslanica Pejović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније