Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.T./M.L.B.

25. 01. 2024. 08:22 >> 08:43

VIŠI SUD

Odgođena kontrola optužnice u slučaju "Abu Dabi fond"

Kontrola optužnice pred Višim sudom u slučaju poznatom kao "Abu Dabi fond" odgođena je za 26. februar.

Razlog odlaganja je to što optuženom Zoranu Vukčeviću Viši sud nije uručio optužnicu, kao ni poziv za današnje ročište, kazao je novinarima advokat Zdravko Begović.

Podsjetimo, krajem 2023. Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bivših ministara poljoprivrede Petra Ivanovića i Budimira Mugoše zbog sumnje da su učinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, prilikom dodjele sredstava iz kredita Razvojnog fonda Abu Dabija od 2015. do 2017. godine.

Optužnica je podignuta i protiv bivšeg direktora IRF-a Zorana Vukčevića.

Kako je tada saopšteno iz SDT-a na optužnici je i Blagota Radulović, bivši direktor Direktorata za plaćanje u Ministarstvu poljoprivrede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније