Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

А.М.

20. 09. 2023. 08:23 >> 08:36

ZORAN TERZIĆ

"Jedna osoba i dalje u životnoj opasnosti"

Direktor medicinskog centra KCCG Zoran Terzić kazao je u jutarnjem programu "Dobro jutro Crna Goro" da pacijent iz jučerašnje nesreće na Obzovici koji je smješten na odjeljenje intenzivne njege jutros stabilno ali i dalje u životnoj opasnosti. Njemu je, nažalost, amputirana noga.

"U KCCG primljeno je 10 pacijenata iz udesa. Pet je smješteno u Kliniku za ortopediju, dvoje u centru za plastičnu hirurgiju, jedna osoba na odjeljenje intenzivne njege i po jedna na klinici za neurohirurgiju i centar za grudnu hirurgiju", rekao je Terzić.

Kazao je da najteže povrede ima pacijent koji je na jedinici intenzivne njege, koji je imao veliku povrdu lijeve noge koja je završila amputacijom.

"Imao je povredu lijeve preponske regije, uz to je bio u teškom hemoradičnom šoku, tako da su sprovedene sve mjere reanimacije intenzivnog tretmana. Pacijent je jutros stabilniji, ali i dalje životno ugrožen", kazao je Terzić.

Pojasnio je da dominiraju povrede ruku, nogu, karlice, kičme, mekog tkiva...

 

U jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći dvije osobe su poginule, a 22 povrijeđene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније