Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

25. 09. 2023. 20:39 >> 22:09
2

TRAGEDIJA NA OBZOVICI

Vještačiće telefon vozača autobusa, saslušana 23 putnika

Šest je dana od autobuske nesreće na magistralnom putu Cetinje-Budva u mjestu Obzovica, u kojoj je poginulo dvoje ljudi a povrijeđeno 26 putnika. Vozač autobusa je u pritvoru zbog osnovane sumnje da je izvršio teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Državna tužiteljka Anđa Radovanović kazala je u emisiji "Naglas" da je vozaču autobusa koji je sletio na Obzovici određeno zadržavanje do 30 dana.

"Vozaču je određen pritvor zbog sumnje da bi na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke", kazala je tužiteljka.

Ona je kazala da je istraga u toku i da su izdate su naredbe za obdukciju stradalih.

"Donijete su i naredbe za vještačenje. Sud je donio naredbu o vještačenju telefona vozača autobusa, a vještačiće se i autobus ne bi li se ustanovili tehnički uslovi autobusa", saopštila je Radovanovićeva.

Kazala je da izvještaje vještačenja očekuju.

Dodaje da je od 26 povrijeđenih putnika saslušano 23.

Odgovarajući na pitanje o uslovima puta na ovoj dionici, ocjenjuje da je put pregledan.

"Po mojoj ocjeni,ta dionica puta može se smatrati preglednom, imamo tri saobraćajne trake, blagu krivinu", kazala je tužiteljka.

 

Na mreži X pratioci mogu ostaviti komentare uz haštag #naglas koji će se naći u emisiji.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније