Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.L.B. ]

17. 09. 2023. 10:30 >> 18:32
3

UHAPŠENO VIŠE OSOBA

UPC: Na Božaju zaplijenjeno oko pola tone skanka

Službenici Uprave prihoda i carina (UPC) na graničnom prelazu Božaj spriječili su krijumčarenje oko 500 kilograma skanka, saopštila je Uprava prihoda i carina. Privedeno je više osoba, a kako navodi UPC, presječen je lanac krijumčarenja skanka iz Albanije prema Evropskoj uniji.

Kako navode o svemu je odmah obaviještena Uprava policije, kojoj je slučaj predat na dalju nadležnost i postupanje, te je privedeno više osoba.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, uhapšeni su O.I. (60) i O.K. (24), državljani Republike Albanije, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Indikatori rizika i alarm koji se pojavio u internom carinskom sistemu, rezultirali su presijecanjem lanca krijumčarenja skanka iz Albanije prema Evropskoj uniji. Akcija zapljene pokrenuta je na osnovu ovlašćenja i sprovedene carinske analize obavještajnih podataka Sektora za carinsku bezbjednost i kontrolu”, saopštila je UPC.

Marihuana koju su službenici Uprave prihoda i carina pronašli u kamionu albanskih registarskih tablica, bila je smještena u tovarnom djelu kamiona i obazbijeđena carinskom plombom strane administracije.

“Pregledom kamiona ustanovljeno je da se među drvenim paletama koje je prevozio, nalazi 185 pakovanja biljne materije zelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana”, navodi se u saopštenju.

Nakon okončanja pregleda kamiona roba je, kako navodi Uprava prihoda i carina, predata na dalje postupanje Upravi policije, sa kojom kako kažu, imaju dobru saradnju i sinhronizovano djelovanje u cilju uspješnog sprovođenja zajedničkih aktivnosti.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније