Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. ]

23. 06. 2023. 16:16 >> 19:41
2

NAKON SASLUŠANjA

Uhapšeni zbog prevare u "Lovćen" banci pušteni na slobodu

Dvoje osumnjičenih za prevaru i pljačaku "Lovćen" banke u Herceg Novom uhapšeni su u Bosni i Hercegovini, a nakon saslušanja pušteni na slobodu, nezvanično saznaje Portal RTCG. U akciji kodnog naziva "Lovćen" uhapšene su tri osobe, a zaplijenjeni su novac i droga.

Kao direktni izvršilac prevare označena je I.A. Sumnjiči se da je 12. aprila ove godine u jutarnjim časovima došla u filijalu "Lovćen banke" u Herceg Novom, potpisala naloge za isplatu i sa računa M. O. podigla 230.000 eura i 1,2 miliona dolara (oko 1,36 miliona eura).

"Nakon kontinuiranih i intezivnih, planski sprovedenih mjera i radnji u koordinaciji sa nadležnim Osnovnim državnim tužilaštvom u Herceg Novom, službenici policije su rasvijetlili predmetno krivično djelo, pa je 4. maja podnijeta dopuna krivične prijave protiv I.A. (36) iz Trebinja i M.D. (36) iz Trebinja zbog sumnje da su, po prethodnom dogovoru i planu, izvršili krivično djelo prevara u saizvršilaštvu", saopšteno je iz crnogorska policije.

Dodaju da je dalji rad u saradnji sa nadležnim tužilaštvom sproveden na međunarodnom nivou u dijelu lociranja osumljičenih, identifikacije ostalih povezanih ucesnika u izvršenju predmetnog krivičnog djela i prikupljanja drugih dokaza u cilju rasvjetljavanja svih drugih okolnosti izvršenja krivičnog djela.

"S tim u vezi, 21. juna su službenici Uprave kriminalističke policije Republike Srpske, po zahtjevu koji je upućen iz Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom, izvršili pretrese na više lokacija u Bosni i Hercegovini. Tom prilikom su lišeni slobode I.A. i M.D., kao i sa njima povezano lice K.S.", piše u saopštenju.

Prilikom pretresa pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela.

"Napominjemo da se radilo o veoma složnom predmetu, gdje je u izvršenju djela učestvovala dobro organizovana kriminalna grupa, koja funkcioniše na nivou više država, ali i zbog nadležnosti više tužilaštava, cio predmet je rađen u najvećoj tajnosti, planski i veoma smišljeno da bi se otkrili svi učinioci krivičnog djela, te se iz svih navednih razloga Uprava policije, do sada, nije oglašavala povodom ovog slučaja", zaključuje se.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније