Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Objavila: M.L.B. ]

29. 05. 2020. 11:10 >> 11:44
24

OPTUŽNI PREDLOG

Tužilaštvo opet traži pritvor za Vojvodića

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici podnijelo je Osnovnom sudu optužni predlog sa predlogom za određivanje pritvora protiv Luke Vojvodića, osumnjičenog za skrnavljenje spomenika na Ravnom lazu u Piperima.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Miroslav Turković kazao je, na konferenciji za medije, da je u toku odlučivanja po žalbi na rješenje o zadržavanju osumnjičenog Osnovni sud u Podgorici našao da razlozi za zadržavanje ne stoje te da ga treba ukinuti.

"Nije tačno da je državni tužilac ukinuo tu odluku, to je odluka suda koju mi moramo da poštujemo, a državni tužilac će koristiti svoja ovlašćenja da to lice procesuira i da se ono nađe u pritvoru", kazao je Turković.

Uspjeli su, navodi, da završe izviđaj, a optužni prednog je podnijet.

"Ponovo smo podnijeli zahtjev za određivanje pritvora, a kako će se o predlogu odlučiti to je na Osnovnom sudu", kazao je Turković.

Iz ODT-a Podgorica podsjetili su u saopštenju da je državni tužilac, nakon saslušanja L.V., rješenjem odredio zadržavanje najduže do 72 sata.

„Zbog povrede spomenika na Ravnom lazu u Piperima državni tužilac u ODT u Podgorici podnio je Osnovnom sudu u Podgorici optužni predlog sa predlogom za određivanje pritvora protiv L.V., zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo povreda i nedozvoljeno podizanje spomen-obilježja“, navodi se u saopštenju.

Osnovni sud pustio je ranije Vojvodića da se brani sa slobode.

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije ranije su saopštili da će provjeriti postupanje policije prema Vojvodiću.

Iz Savjeta su kazali da je od podgoričkog Centra bezbjednosti zatražena detaljna informacija o postupanju policijskih službenika prema Luki Vojvodiću i podatak da li mu je na vrijeme obezbijeđen pristup advokatu.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније