Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

28. 05. 2020. 11:28   >>  19:57 15

REAGOVALA PORODICA MLADIĆA

DPS: Nedopustivo puštanje na slobodu Vojvodića

Odluka Suda da se osumnjičeni za skrnavljenje spomenika u Piperima brani sa slobode je nedopustiva, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS) i najavili formiranje pravnog tima koji će raditi na izmjeni zakonodavstva, kako bi se takvi slučajevi ubuduće preduprijedili. Porodica Luke Vojvodića poslala je saopštenje u kojem se tvrdi da je mladić primoran u policiji da prizna djelo koje mu se stavlja na teret i da mu je tek nakon toga dozvoljen kontakt sa advokatom. Porodica takođe navodi da se Vojvodić nalazio u Piperima, ali na izvođenju građevinskih radova sa članovima porodice.

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević je u Skupštini kazao da DPS ne komenatriše odluke sudova, ali sada imaju potrebu, jer je riječ o anti-civilizacijskom djelu kojim se udara u temelje Crne Gore.

“Smatramo nedopustivim da se akt fašizma na ovaj način tretira”, naveo je Rakočević.

“Najavljujemo da će vladajuća koalcija formirati pravni tim koji će raditi na tome da se izmijene i dopune sva zakonska rješenja koja će ubuduće ovakve odluke preduprijediti i učiniti ih nemogućim”, kazao je Rakočević.

Radunović: Mladić prisiljen da prizna djelo

Poslanik DF-a Slaven Radunović, saopštio je u Skupštini, da mu je porodica mladića kazala je on bio u policiji prisiljen da prizna izvršenje djela.

“Kažu da je on šamaran u policiji i da je nad njim vršena psihička tortura da prizna da je to uradio. Ja ću iz ovih stopa otići do tog momka i njegove porodice, koja kaže da nema ni mogućnosti, ni sredstava da se sa ovim bori”, naveo je Radunović.

Poručuje i da DF, ljude koji im se požale, neće ostaviti na cjedilu.

“Ako je ovaj momak ovo uradio neka odgovara najstrože, po zakonu, da mi je sin rođeni”, kazao je Radunović i dodao da je sve to namješteno DF-u i SPC.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније