Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Objavila: R.B. ]

08. 05. 2020. 12:00 >> 12:17

OSUMNJIČENI PODGORIČANI

Uhapšeni zbog podmetanja eksploziva ispred kafića

Podgoričani Ć.T. (24) i A.D. (19) uhapšeni su zbog sumnje da su 16. decembra prošle godine aktivirali eksplozivne naprave na ulaznim vrata "Velder paba“, kao i 20. januara ispred ugostiteljskog objekta "Štrudla" u Podgorici. Njih policija sumnjiči da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Načelnik Odjeljenja bezbjednosti kriminalističke policije u Centru bezbjednosti Podgorica, Miloš Vučinić, istakao je da su su službenici CB Podgorica, zajedno sa nadležnim tužilaštvom, 2019. godine rasvijetlili 89% krivičnih djela koja se dovode u vezi sa podmetanjem požara i eksplozija, od kojih je još devet krivičnih djela iz prethodnog perioda (2015, 2017 i 2018. godina).

"U prvom kvartalu 2020. godine iz oblasti požara, eksplozija i havarija i krivičnih djela koja se dovode u vezi sa njima rasvijetljeno 95%, od kojih je iz prethodnog perioda bilo 36 krivičnih djela: 16 djela iz 2011. godine, dva krivična djela iz 2014. godine, sedam krivičnih djela iz 2015. godine, jedno djelo iz2016. godine, četiri krivična djela iz 2018. godine i šest krivičnih djela iz 2019. godine", saopštio je Vučinić.

Kako je naveo, visok procenat rasvijetljenosti krivičnih djela iz ove oblasti rezultat je intenzivnih proaktivno istražnih aktivnosti i kvalitetnog operativnog rada službenika policije i tužilaštva, usmjerenih na identifikaciji i procesuiranju izvršilaca.

"Službenici CB Podgorica i u narednom periodu nastaviće sa proaktivnim aktivnostima na rešavanju teških krivičnih djela i njihovom sprječavanju", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније