Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

29. 08. 2017. 13:27 >> 13:21
23

BRITANSKI MEDIJI

Susret Šišmakova, Popova i Sinđelića

Britanski mediji objavili su danas fotografije na kojima se ruski državljanin Eduard Šišmakov vidi u društvu Aleksandra Sinđelića i Vladimira Popova. Vjeruje se, kako prenose britanski mediji, da su fotografije snimljene u beogradskom parku neposredno prije spriječenog udara na dan izbora 16. oktobra prošle godine i predstavljaju ključni dokaz da iza planiranog rušenja vlasti u Crnoj Gori stoje ruski "državni organi".

Slike dobijene od evropskih obavještajnih službi navodno pokazuju dva oficira ruske vojne špijunske službe GRU-a u posjeti Balkanu i nadgledanju čovjeka kojeg su angažovali da “organizuje krvavo rušenje crnogorske vlade”, piše britanski Telegraf.

Eduardu Šišmakovu i Vladimiru Popovu će sljedećeg mjeseca biti suđeno, sa još 13 drugih osoba, za ulogu u napadu na crnogorski parlament i planiranje ubistva “prozapadnog lidera Mila Đukanovića, na dan izbora”.

Skaj njuz, navodi da su fotografije djelo tajnog nadzora, nastale "u danima nakon neuspjelog državnog udara u Crnoj Gori" i da se na jednoj od njih Šišmakov i Popov nalaze u parku u centru Beograda.

Fotografije se, prema britanskom listu, mogu smatrati dokazom da su ruske obavještajne službe bile umiješane u prošlogodišnji pokušaj atentata na tadašnjeg crnogorskog premijera, Mila Đukanovića.

Kremlj je snažno demantovao bilo kakvo učešće, a dva pro-ruska lidera opozicije među optuženima, tvrde da je zavjera lažna i smišljena da ih diskredituje, piše Telegraf.

Međutim, britanski i američki zvaničnici smatraju da je zavjera imala podršku iz Rusije na visokom nivou i bila je jedan od istaknutih primjera pokušaja Kremlja da podrivaju evropske demokratije.

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније