Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

rtcg.me [ Objavio: O.Z. ]

07. 04. 2017. 15:48 >> 15:59

ŠVERC CIGARETA

Katnić saslušao Isata Boljevića

Specijani tužilac Milivoje Katnić saslušao je predsjednika borda direktora Novog duvanskog kombinata (NDK), Isata Boljevića, koji je uhapšen na graničnom prelazu Božaj, zbog sumnje da je učestvovao u švercu cigareta. Njemu se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.

Boljević je juče uhapšen na graničnom prelazu Božaj zbog sumnje da je učestvovao u švercu cigareta, a u pritvoru ostaće do 72 sata.

On se dovodi u vezu sa organizovanim švercom duvanskih proizvoda nakon što je na Karabuškom polju zaplijenjeno oko 8.000 paketa cigareta bez aksiznih markica, vrijedne oko 4 miliona eura.

Istražitelji vjeruju da cigarete koje su zaplijenjene u magacinu kod Tuzi imaju veze sa Novim duvanskim kombinatom.

“Na graničnom prelazu Božaj, prilikom ulaska u Crnu Goru uhapšen je I.B. direktor firme “Novi duvanski kombinat” AD Podgorica. On je lišen slobode po lokalnoj potjernici koja je za njim raspisana zbog osnovane sumnje da je našoj teritoriji počinio krivično djelo krijumčarenje”, saopštila je Uprave policije.

Bojvić je, kako su jutros prenijeli štampani mediji, došao u Crnu Goru automobilom u kojem je bio sam, a pošto je pristupio pasoškoj kontroli kojoj je predao svoja validna dokumenta utvrđeno je da se potražuje kada je lišen slobode.

Tužilaštvo sumnjiči Boljevića da je organizovao šverc veće količine cigareta, zajedno sa Viktorom Drešajem, za kojim je pokenuta potraga, pišu Dnevne novine.

Drešaj se godinama povezuje sa švercom droge iz Albanije, a njegovo ime se nalazi u Bijeloj knjizi organizovanog kriminala. Hapšen je u avgustu 2006. godine u akciji policije usmjerenoj na krijumčarenje heroina i marihuane iz Albanije, a privođen je i u okviru istrage o ubistvu inspektora Slavoljuba Šćekića.

Navodno, sirovine duvana nabavljane su krijumčarskim putem iz Albanije, nakon čega je prerada i proizvodnja obavljana u “Duvanskom kombinatu”

Tako proizvedene cigarete koje nijesu registrovane na našem tržištu su zatim skladištene na periferiji Podgorice i pripremane za krijumčarenje prema zemljama Bliskog istoka. Dio tih cigareta je zaplijenjen prije petnaestak dana u stovarištu koje su iznajmili od firme “Golden Gejt” u Tuzima, a sumnja se da to nije jedino stovarište koje se na periferiji grada koristi u ove svrhe.

Akcija Specijalnog tužilaštva i policije traje već nekoliko mjeseci, kada se došlo do prvog operativnog podatka o sumnjivom biznisu u NDKP i skladištu sa cigaretama bez akciznih markica. Nedugo zatim, po nalogu istražnog sudije Višeg suda u Podgorici, specijalni tim ušao je u Novi duvanski kombinat i počeo pretres i provjeru dokumentacije u nastavku istrage o zaplijenjenim cigaretama u Tuzima. Iz preduzeća je izuzeta dokumentacija koja će biti predmet vještačenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније