Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Objavio: I. P. ]

24. 01. 2017. 14:12 >> 23:38
44

5 MJESECI ZATVORA

Lješković će se žaliti na presudu

Bivši komandant Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), Radosav Lješković, osuđen je na pet mjeseci zatvora. Njegov advokat Zdravko Begović istakao je da će se žaliti Višem sudu na takvu presudu.


Podsjećamo, Lješković je optužen za prikrivanje pripadnika SAJ-a, koji su brutalno tukli građane, nakon razbijanja protesta Demokratskog fronta 24. oktobra 2015. godine.

Osnovno državno tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv Lješkovića za krivično djelo – pružanje pomoći učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela za koje mu prijeti kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina.

Lješković je ranije rekao da nije bilo moguće identifikovati policajce koji su učestvovali u tom događaju, jer su svi pripadnici SAJ-a bili pod maskama i šljemovima.

Njegov advokat Zdravko Begović istakao je da će izjaviti žalbu Višem sudu na presudu, koji će, kako je rekao, konačno odlučiti o tome ko je u pravu.

"Mi smo tvrdili da on nije izvršio krivično djelo i, upravo iz tih razloga, Lješković je na glavnom pretresu i u prethodnom postupku tvrdio da nije imao bilo kakve informacije o tome ko je od pripadnika SAJ-a postupao suprotno zakonu", rekao je Begović. 

Snežana Vetnić, TVCG

Пратите нас на

Коментари44

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније