Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Objavio: I. P. ]

25. 01. 2017. 12:14 >> 11:50
3

DEMOKRATE O PRESUDI

"Sud mučitelje uzeo u zaštitu"

Presuda bivšem komandantu SAJ-a, Radosavu Lješkoviću, koji je osuđen na pet mjeseci zatvora, potvrda je da je sud uzeo mučitelje u zaštitu, ocijenjeno je iz Demokratske Crne Gore.


"Presuda je potvrda da je sud, izričući ovako blagu kaznu za neviđenu torturu koju su preživjeli oštećeni građani, uzeo u zaštitu mučitelje. Koliko god nas je groteskan tok cijelog postupka upućivao na nešto takvo, pomenuta presuda zbog zvjerskog iživljavanja nad Mijom Martinovićem i drugim oštećenim u ovom postupku, u noći 24. oktobra 2015. godine, po kazni koja je izrečena u njoj, prevazilazi naše najcrnje slutnje o političkom suđenju, lišena je svakog osjećaja za pravdu i, što je naročito neprihvatljivo, predstavlja svojevrsno izrugivanje pravu", navodi se u saopštenju Demokrata.

Izričući takvu presudu, kako su kazali, "sud je od Lješkovića i 'junaka' koji su hrabri da čoporativno 'lome kosti' čak i automobilu, ali ne toliko da to i priznaju, uzeo pendrek i još jednom prebio oštećene u ovom postupku".

"Međutim, oporavio se Mijo i drugi oštećeni od povreda, oporaviće se i od rana ove presude. Ono što je možda i teže jesu posljedice po društvo i poruka koja se šalje svim građanima – ne očekujte zaštitu od države ni kada vas na pravdi boga, naočigled ukupne javnosti, na sred ulice 'ubiju od batina'", istakli su iz Demokratske Crne Gore, uz nadu da će se ova nepravda što prije ispraviti.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније