Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R. [ Mina ]

24. 01. 2017. 17:23 >> 17:06
10

DF SAOPŠTIO

"Presuda Lješkoviću samo farsa"

Presuda kojom je Radosav Lješković osuđen na pet mjeseci zatvora je farsa da bi se sačuvali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) od odgovornosti za, kako je saopšteno iz Demokratskog fronta (DF), zločin nad građanima tokom protesta.

Komandant SAJ-a, Radosav Lješković, osuđen je danas na pet mjeseci zatvora, za krivično djelo – pružanje pomoći učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. To se odnosi na prikrivanje pripadnika SAJ-a, koji su, kako je objasnila sudija Željka Jovović, mučili i zlostavljali građane nakon razbijanja protesta DF-a 24. oktobra 2015.

"Presuda od samo pet mjeseci zatvora, Đukanovićevom i Markovićevom prvom pretorijancu Lješkoviću, samo je farsa kako bi se zamazale oči međunarodnoj zajednici i kako bi se sačuvali od odgovornosti svi ostali kriminalci sakriveni iza maski i uniformi SAJ-a za zločin koji su sproveli nad nedužnim građanima Crne Gore koji su željni slobode i promjena učestvovali na protestnom skupu DF-a", saopštila je poslanica DF-a Branka Bošnjak.

Ona je kazala da nije slučajno ni to što je kazna baš pet mjeseci, "jer je to granica u okviru koje će ovaj pretorijanac moći da se slobodno vrati na istu poziciju, tj. radno mjesto koje je i pokrivao".

Bošnjak je saopštila da nije slučajno ni što je tu "sramnu presudu" donijela sudija Željka Jovović, koja je odbornika DF-a i predsjednika Mreže mladih DF-a, Nikolu Bajčetića, osudila na skoro istu kaznu.

"A koji je mladalački impulsivno, samo pokušao da spriječi Lješkovićeve kriminalce sakrivene iza uniformi policije i SAJ-a da ozlijede njegove kolege, nad kojima su se 'junački' iza maski brutalno iživljavavali, navodno pomagajući komunalnoj policiji u uklananju šatorskog nasalje sa slobodne teritorije", navela je ona.

Bošnjak je rekla da su "ovakve sramne presude, sramnih režimskih sluga zagrnutih odorama sudija", samo moguće u zarobljenoj državi u kojoj po nalogu vlasti, institucije, kako je rekla, štite kriminalce, dok nedužne građane Crne Gore ostavljaju potpuno nezaštićenim.

"Da li postoji iko normalan, izuzev sutkinje Jovović ko vjeruje u to da Lješković nije znao ko ga vozi u hameru, ko je od članova njegove jedinice na kojoj lokaciji, a nije isključeno da je i on sam bio jedan od onih koji je neposredno se iživljavao nad nedužnim građanima", saopštila je ona.

Prema riječima Bošnjak, taj oktobar, prvo 17., a onda 24. je samo pokazao pravo lice režima.

"Period koji je uslijedio nakon toga, od političkih procesa protiv lidera DF-a, presude Bajčetiču, čuvenog scenarija zvanog državni udar, pa do blokade finansijskih sredstava koja zakonski sleduju DF, samo je javnosti još više ogolio monstruzno lice ovog režima, kome je izgleda DF jedini političi subjekat od koga cvika, te ne bira sredstva da ga diskredituje, iscrpi i uništi", poručeno je iz DF-a.

Bošnjak je poručila da su "mnogo žilaviji nego što oni misle". "Sloboda je u nama i to nam ne mogu uništiti ni hiljade Lješkovića".

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније