Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

P.R. [ Beta ]

29. 03. 2024. 13:43 >> 13:43
Čitaj mi:

U TRI FAZE

Bundesver šalje Ukrajini 10.000 artiljerijskih granata

Njemačka će Ukrajini, u okviru dugoročnog plana u tri faze, poslati 10.000 artiljerijskih granata iz sopstvenih zaliha izjavio je general Bundesvera Kristijan Frojding.

Frojding je u intervjuu za Dojče vele kazao da će nakon prve, hitne faze, srednjoročno biti podržana češka inicijativa za slanje još više municije.

"Preuzećemo više 180.000 komada municije, za koje je planirano da bude isporučena od početka ljeta do kraja godine", rekao je general.

Na "duže staze" Njemačka je pored češke inicijative sklopila i bilateralni ugovor koji predviđa isporuku još 100.000 artiljerijskih granata od četvrtog kvartala ove godine. Frojding nije želio da kaže sa kojom zemljom je sklopljen ugovor o isporuci.

Prema Frojdingu, trenutna najhitnija potreba Ukrajine su "artiljerijska municija, druga municija i vođene rakete za savremene sisteme protivvazdušne odbrane i oklopna borbena vozila".

U intervjuu za DW, Frojding je govorio i o obuci ukrajinskih vojnika u Njemačkoj. Prošle godine je na njemačkim vojnim poligonima obučeno 10.000 pripadnika oružanih snaga Ukrajine, a još 3.000 do 4.000 ljudi u prvim mjesecima 2024.

Njemačko Ministarstvo odbrane spremno je da 2024. ponudi takvu priliku još većem broju vojnika iz Ukrajine.

"Fokus je uvijek na obuci na sistemima naoružanja koje pružamo ukrajinskim oružanim snagama, i taktičkoj obuci, obuci operatera, kao i obuci tehničara da ih održavaju i popravljaju", rekao je Frojding.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније