Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

A.M. [ Mina ]

20. 03. 2024. 23:00 >> 23:00
Čitaj mi:

u tržnom centru

Dani Nacionalnih parkova u petak i subotu

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore (JPNPCG) organizovaće u petak i subotu, u saradnji sa tržnim centrom Big Fešn /Big Fashion/, manifestaciju pod nazivom Dani Nacionalnih parkova Crne Gore.

Iz NPCG su kazali da je ta dvodnevna manifestacija prilika da posjetioci saznaju više o NPCG, informišu se o turističkoj ponudi uoči ljetnje sezone i upoznaju sa vještinama i umjećima dijela lokalnih zajednica sa prostora zaštićenih područja.

“Tokom oba dana osmišljeni su zanimljivi edukativni sadržaji sa ciljem upoznavanja, posebno najmlađih, sa vrijednostima zaštićenih područja”, rekli su iz NPCG.

Kako su naveli, u petak će biti organizovana jednočasovna edukativna radionica za djecu predškolskog uzrasta, dok će u subotu edukativni program početi dječjom predstavom u saradnji sa Osnovnom školom „Zarija Vujošević“ iz Mataguža, a nakon toga likovna radionica „Nacrtaj životinju Parka“.

Navodi se da će biti organizovana i edukativna radionica „Razgovor sa velikim i malim rendžerima“, kao i posebno osmišljen jednočasovni segment uz učešće nadzornika NPCG i predstavljanje kampanje „Stop krivolovu“.

Iz NPCG su kazali da je manifestacija, koju će otvoriti direktor Vladimir Martinović, prije svega promotivnog karaktera.

To je, kako su naveli, i prilika da se posjetioci upoznaju sa vještinama i umjećima lokalnih zajednica sa prostora parkova, kao i da na izložbenim štandovima vide i kupe ručno rađene predmete i proizvode lokalnih proizvođača.

“Takođe se mogu informisati o turističkoj ponudi NPCG i kupiti godišnje ulaznice za neograničeni broj ulazaka u svih pet nacionalnih parkova”, dodaje se u saopštenju.

Iz NPCG su rekli da će pored štandova, biti izložen i promotivni materijal turističkih organizacija koje gravitiraju prostorima parkova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније