Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

B.Č.J.

05. 03. 2024. 19:00 >> 19:05
Čitaj mi:

MARTINOVIĆ - PEER

Tržište Hamburga važno za Crnu Goru

Tržište Hamburga kao tržište visokoplatežnih turista važno je za Crnu Goru, kazao je ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović.

Martinović je to kazao tokom sastanka sa počasnim konzulom Crne Gore u Hamburgu profesorom Peerom Vitenom sa kojim se sastao u okviru posjete Sajmu turizma u Berlinu, gdje predvodi delagaciju Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, na sastanku je istaknuto jačanje partnerskih odnosa između Crne Gore i Njemačke, kao i promocija turizma i ekonomske saradnje između ove dvije zemlje.

"Peer je izrazio podršku u procesu pristupanja Evropskoj uniji i dodao da je Crna Gora primjer svim ostalim državama koje teže ulasku u EU", navodi se u saopštenju.

Martinović je istakao da je 44. Vlada snažno posvećana i radi ka ispunjenu EU ciljeva i svako odstupanje od tog cilja znači odstupanje od procesa koji su krenuli u dobrom pravcu.

Naglasio je značaj sajma u Berlinu i učešće Crne Gore na tom događaju, kao i potrebu za direktnim avio linijama koje bi dodatno promovisale Crnu Goru kao turističku destinaciju. Na sastanku je, kako se navodi u saopštenju, posebno istaknuta važnost uspostavljanja redovnih letova između Hamburga i Crne Gore, kojih tokom prošle godine nije bilo.

"Ministar Martinović je potvrdio strateško partnerstvo između Crne Gore i Njemačke, ističući važnost Hamburga kao tržišta visokoplatežnih turista i stimulisanja crnogorske turističke privrede na partnerstva sa privredom hamburške regije, te bolju promociju od strane Nacionalne turističke organizacije i lokalnih turističkih organizacija u ovom dijelu", navodi se u saopštenju.

Peer je, kako se dodaje, na kraju sastanka pozvao ministra Martinovića i delegaciju da budu gosti na sajmu u Hamburgu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније