Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

M.L.B.

24. 02. 2024. 11:14 >> 11:20
Čitaj mi:

BERZA TURIZMA U LJUBLJANI

Crna Gora sve popularnija destinacija za poslovna putovanja

Crnogorski kongresni biro u okviru Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) predstavio je ponudu destinacije na berzi kongresnog turizma „Conventa 2024“, koji je održan u Ljubljani.

„Naš cilj je kreiranje brenda i promocija Crne Gore kao izuzetno atraktivne destinacije za organizaciju raznovrsnih poslovnih događaja, poput konferencija, kongresa, poslovnih sastanaka, motivacionih putovanja i drugih. I ovogodišnje učešće na ovoj regionalno najznačajnijoj berzi kongresnog turizma, potvrdilo je da se naša zemlja ističe svojim izvanrednim potencijalom za ovaj vid turizma, koji predstavlja ogromnu šansu za produženje sezone i ostvarivanje većih prihoda od turizma, budući da se poslovna putovanja odvijaju van glavne turističke sezone, kao i da je potrošnja turiste na poslovnom putovanju značajno veća od potrošnje prosječnog turiste”, kazala je direktorica Crnogorskog kongresnog biroa, Aleksandra Maksimović.

Prema njenim riječima Crnogorski kongresni biro aktivno promoviše ponudu destinacije za poslovna putovanja na najrelevantnijim specijalizovanim sajmovima i događajima u ovom sektoru, što predstavlja priliku za susret sa profesionalnim organizatorima događaja iz cijelog svijeta, te dalje pozicioniranje destinacije na mapi poslovnog turizma.

„Vjerujem da naša unaprijeđena ponuda hotela, bogata kulturna baština i očuvana priroda pružaju idealnu platformu za organizaciju uspješnih poslovnih događaja različitih vrsta, a na prvom mjestu tzv. incentive događaja, tj. motivacionih putovanja koje organizuju kompanije za svoje zaposlene. U tom smislu, nastavićemo s našim strateškim pristupom u promociji poslovnog turizma, prateći trendove i inovacije u industriji, kako bismo osigurali da Crna Gora bude među prvim destinacijama na listi izbora za organizaciju poslovnih događaja“, istakla je Maksimović.

Učešće na ovom sajmu bila je odlična prilika da predstavnici NTO CG i brojne turističke privrede Crne Gore upoznaju zainteresovane organizatore poslovnih događaja ne samo iz Evrope, već i iz SAD, Bliskog Istoka, Južne Afrike, i drugih zemalja svijeta, sa ponudom i prednostima destinacije za poslovni turizam.

Conventa već 16 godina predstavlja ključno mjesto susreta izlagača (kongresni biroi, hoteli, aencije, kongresni centri, profesionalni kongresni organizatori) iz evropskih zemalja sa profesionalnim organizatorima događaja zainteresovanim za ovaj region.

Ove godine okupila je preko 250 učesnika, a očekuje se da će učešće na ovoj berzi rezultirati održavanjem većeg broja događaja iz oblasti poslovnog turizma u Crnoj Gori u godinama koje slijede.

Da je ovaj događaj značajan za Crnu Goru potvrdilo je učešće većeg broja izlagača iz naše zemlje: strateškog partnera NTO CG – nacionalne avio kompanije Air Montenegro, Lokalne turističke organizacije Budve, hotelske grupe “Montenegro Stars”, turističkih agencija Congress Travel, Montenegro Concierge i Explorer, kao i hotela Hyatt Regency Kotor Bay Resort, Avala Resort & Villas i The Chedi Luštica Bay.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније