Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ RTVHN/M.L.B. ]

10. 08. 2023. 21:15 >> 21:16

OD APRILA DO JULA

Tvrđave u Herceg Novom bilježe duplo više posjeta

Posjeta hercegnovskim tvrđavama od aprila do jula je skoro duplo bolja nego u istom periodu prošle godine, dok je ostvareno oko 90% obilazaka zabilježenih u rekordnoj 2019. godini.

Kako je za RTHN kazala Biljana Belušević, u aprilu i maju tvrđave je posjetio veći broj gostiju nego tokom sezone, ali u Herceg festu su optimistični kada je riječ o nastavku.

"Čeka nas avgust, koji je uvijek pun turista i posjeta, pa se nadamo da ćemo možda biti i bolji nego te 2019. godine. Kanli kula je posjećenija, jer je atraktivniji simbol našeg grada, kako zbog istorijata, tako i zbog amfiteatra, tako da ona uvijek prednjači, ali s obzirom da smo otvorili donja vrata ove godine na tvrđavi Forte Mare, ona ne kaska puno za Kanli kulom", navodi ona.

Penjanje stepeništem kroz Forte mare, kako ističe Belušević, pruža posjetiocima poseban doživljaj građenja tvrđave i grada sa tog mjesta, ali donja vrata nisu jedina novina ove godine. Herceg fest je u podnožju Forte Marea otvorio i suvenirnicu.

"Mnogo nam znači što je na toj poziciji, jer odatle je ponikao grad. To je bila inicijativa predsjednika Opštine Stevana Katića i direktorica JUK Herceg fest Tatjane Ateljević. Ideja se isplatila, ljudi su zadovoljni. Ne samo da se turisti i naši tu mogu informisati o gradu i tvrđavama, već mogu kupiti i ulaznice za predstojeće programe", kazala je Belušević.

Tvrđave su za posjete otvorene svakim danom od 9 do 21, s tim što su donja vrata Forte Marea otvorena do 19 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније