Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

М.М.

13. 04. 2023. 07:05 >> 07:06

LUBURIĆ

"Cijene ulaznica za nacionalne parkove nijesu drastično povećane"

Očekivanja za ovu sezonu su velika kada su u pitanju posjete nacionalnim parkovima, nadamo se da će brojke nadmašiti one iz rekordne 2019. godine, kazao je iz Nacionalnih parkova Veselin Luburić.

Luburić je, gostujući u emisiji Mreža na TVCG, komentarisao nedavno povećanje cijena ulaznica za nacionalne parkove i poručio da je došlo do simboličnog povećanja, te da je ta odluka trebala da se donese još ranije.

"Cjenovna politika u Nacionalnim parkovima se nije mijenjala više od 10 godina i cijene ulaznica su u komparaciji sa nekim drugim zaštićenim područjima u našoj regiji, da ne govorim o državama Evropske unije, mnogo manje", kazao je Luburić.

On je napomenuo da nakon povećanja cijena, ulaznica za nacionalne parkove Durmitor i Skadarsko jezero sada košta pet eura, dok ulaznica za nacionalne parkove Lovćen i Prokletije sada košta tri eura, a za Nacionalni park Biogradsko jezero četiri eura.

To je, kako kaže, odluka koja je trebalo da se donese ranije.

"Ako reakcije posjetilaca nijesu bile negativne za povećanje cijena kada je u pitanju zakup plaža, ležaljki i to na nekim manje atraktivnim plažama na Barskoj i Ulcinjskoj rivijeri, da ne pominjem Kraljičinu i Slovensku plažu, onda ove cijene djeluju simbolično", istakao je on.

"Nešto što predstavljaju vrijednosti nacionalnih parkova, pogotovo za strane turiste, ovo je simbolična cijena. Pokušali smo u prethodnom periodu da razdvojimo naše turiste sa strancima ali s obzirom da smo kandidat za članstvo u EU moramo prilagođavati naše zakonodavstvo i politiku onoj koju baštini EU, i tako nijesmo mogli da diskriminisani po tom osnovu, ali naši građani imaju brojne popuste, kao što je godišnja ulaznica koja iznosi svega 13,5 eura", poručio je Luburić.

Luburić je kazao da se u svim nacionalnim parkovima vrše intezivne pripreme za predstojeću sezonu.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније