Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

20. 04. 2021. 15:19 >> 15:20

MILATOVIĆ-TRPKOSKI

Turisti iz S. Makedonije zainteresovani za dolazak u CG

Trenutna epidemiološka situacija nalazi se u fazi stabilizacije i istovremeno bilježimo snažan trend pada oboljelih što je dobar preduslov za pozicioniranje Crne Gore kao atraktivne i sigurne turističke destinacije, saopštio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, koji se sastao danas sa ambasadorom Sjeverne Makedonije Mihajlom Trpkoskim.

Ministar je ocijenio da je temelj odličnih odnosa između Crne Gore i Sjeverne Makedonije intenzivan politički dijalog na bilateralnoj osnovi, zajednička posvećenost regionalnom povezivanju, kao i saradnja u okviru regionalnih inicijativa.

„Bilateralni odnosi sa Sjevernom Makedonijom u punom smislu zaslužuju karakter odličnih, imajući u vidu činjenicu da između dvije države nema otvorenih pitanja, uvažavajući sadržajnu saradnju na svim nivoima“, istakao je Milatović.

Ocjenjeno je da u narednom periodu postoji potreba za održavanjem sastanka Mješovite komisije za ekonomsku saradnju, a sve u cilju dinamiziranja ekonomskih odnosa ove dvije zemlje.

Ambasador je ukazao na značaj obezbjeđenja nesmetanog ulaska u Crnu Goru turistima i građanima Sjeverne Makedonije i u tom duhu dao određene sugestije, što je, kako je saopšteno, ministar prihvatio i kazao da će kroz djelovanje Savjeta za borbu protiv korona virusa ovi predlozi biti razmatrani, uz nadanje da će do njihove realizacije doći u najkraćem periodu.

Trpkoski se zahvalio na prijemu i istakao da postoji interesovanje za intenzivniju saradnju sa Crnom Gorom u svim oblastima, posebno u oblasti ekonomije i turizma, uz održavanje kvalitetnih međudržavnih odnosa, dodajući da Crnu Goru doživljavaju kao prijateljsku i blisku zemlju Sjeverne Makedonije tim prije jer u velikoj mjeri dijelimo tradicionalne, kulturološke i geopolitičke vrijednosti.

Sagovornici su se saglasili da, u okviru započetih regionalnih posjeta od strane ministra Milatovića sa njegovim najbližim saradnicima, postoji potreba za posjetom Sjevernoj Makedoniji u cilju intenziviranja dosadašnje saradnje, ali i razmjene informacija, iskustava i prakse u oblastima koje su predmet zajedničkog interesovanja, zaključuje se. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније