Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

11. 09. 2017. 19:46 >> 19:17

HERCEG NOVI

Bolja posjeta Gradskoj luci Škver

U Gradsku luku Škver je u prvih osam mjeseci uplovilo oko 1,7 hiljada plovila, što je 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom Herceg Novi, Vladimir Zloković.

On je Radiju Jadran kazao da je u luku Škver uplovilo oko 1,7 hiljada plovila koja su koristila usluge Agencije za gazdovanje gradskom lukom, a među njima se izdvajaju jedrilice sa stranim gostima i domaći turističko-izletnički brodovi.

“Značajno povećanje se bilježi i u prihodima, pa ove godine zaključno sa 31. avgustom ostvaren rast naplaćenih usluga od preko 50 odsto u odnosu na isti period prošle godine”, rekao je Zloković.

On je dodao da finansijski rezultat za ovu godinu premašuje rezultate svih prethodnih od osnivanja Agencije, iako cjenovnik nije pretrpio nikakve korekcije.

Zloković je saopštio da će nautička sezona, kao i ranijih godina, trajati do kraja septembra, pa se očekuje dolazak manjeg broja plovila i u oktobru uz pretpostavku dobrih vremenskih uslova.

Gradsku luku posjećivali su nautičari iz velikog broja zemalja. Najviše je bilo gostiju iz Rusije, Poljske, Francuske, Velike Britanije, Italije, Turske i Njemačke, a iz godine u godinu se povećava broj nautičara iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Australije.

“Nautičari koji posjećuju Gradsku luku Škver najčešće se zadržavaju jedan dan, međutim sve je veći broj onih koji se vraćaju u Herceg Novi zadovoljni pruženom uslugom i ambijentom. Ove nautičke sezone smo imali strane klijente koji su kao polazišnu luku izabrali Škver što znači da su određeni dio sezone proveli u njoj, a iz naše luke su kretali ka ostalim marinama u okruženju”, kazao je Zloković.

Agencija je, kako je dodao, ostvarila saradnju i sa kompanijom Seafarer cruising and sailing holidays iz Velike Britanije, čiji je dio flote stacioniran u okolini Dubrovnika.

“Svakako da je za nas velika prednost blizina Dubrovnika, velikog nautičkog centra i to je nešto što treba maksimalno iskoristiti u narednom periodu. Zbog toga je i intenzivirana saradnja sa ovom kompanijom iz koje očekujemo pozitivne rezultate za Agenciju i grad Herceg Novi”, objasnio je Zloković.

On je rekao da je u Agenciji za gazdovanje gradskom lukom Herceg Novi petoro zaposlenih i da je taj broj trenutno dovoljan da se zadovolje potrebe svih klijenata.

Cjenovnik usluga Agencija nije mijenjala od 2013. godine.

Prioritet aktivnosti u narednom periodu, kako je saopštio Zloković, mora biti usmjeren na rješavanju nedostatka sanitarnog čvora i adekvatnih službenih prostorija u Gradskoj luci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније