Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Mina-business

08. 12. 2015. 13:17 >> 13:05
9

POČINJE GRADNJA

Novi hotel u Porto Montenegru

Kompanija Adriatic Marinas počeće naredne sedmice gradnju novog objekta, Regent Hotel Residencesa u nautičkom naselju Porto Montenegro, čime projekat ulazi u sljedeću fazu izgradnje kada su u pitanju rezidencijalno-hotelski i poslovni objekti.

Predstavnici kompanije su saopštili da će nova zgrada imati 94 apartmana, koji će biti opremljeni kao hotelske jedinice, kao i niz komercijlnih prostora za razvoj malih biznisa, uglavnom iz Crne Gore.

„Objekat će se graditi sa sjeverne strane zgrade luksuznog hotela Regent i zamišljen je kao njegov svojevrsni nastavak. To znači da će kupci stanova u novoj zgradi učestvovati u takozvanom hotelskom rental-pool-u hotela Regent, tako da će i ti stanovi moći da se izdaju preko servisa hotela“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici kompanije su dodali da se na taj način nastavlja nova inovativna strategija izgradnje hotela u Crnoj Gori, koja se bazira na gradnji rezidencijalnih jedinica koje su ekvivalentne hotelskim i u vlasništvu su trećih osoba.

„Činjenica je da lokalne i međunarodne finansijske institucije odbijaju da daju kredite za izgradnju hotela na primorju zbog njihovih loših finansijskih rezultata, pa su ovakav pristup međunarodni investitori prepoznali kao novu mogućnost za gradnju hotela“, kazali su iz kompanije.

Oni su dodali da je rezultat tog pristupa i hotel Regent, prvi sa pet zvjezdica na Jadranu izgrađen od početka globalne finansijske krize. Taj hotel je, kako su saopštili iz kompanije, doveo do otvaranja niza novih radnih mjesta u hotelskoj industriji.

„Kada nove hotelske rezidencijalne jedinice u Porto Montenegru postanu operativne, očekuje se da će zaposliti dodatnih 80 ljudi na poslovima pružanja usluga vlasnicima jedinica i gostima hotela, koje su jednake uslugama u hotelu sa pet zvjezdica“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Adriatic Marinasa su najavili da će izvođač radova na Regent Hotel Residencesu biti uskoro odabran, kao i da će na tom objektu raditi oko 170 radnika iz Crne Gore i regiona. Ukupna vrijednost investicije predviđena je na oko 35 miliona EUR, a trebalo bi da bude završena do ljeta 2017. godine.

Iz kompanije su naveli da su arhitekte Porto Montenegra, u saradnji sa međunarodno priznatom arhitektonskom kompanijom WATG i lokalnim projektantima, zamislile novu zgradu kao savremene i luksuzne apartmane, od kojih svaki ima posebno pejzažno oblikovanu terasu, inspirisanu stilom italijanske rivijere, a u skladu sa crnogorskom primorskom arhitekturom.

„Centralno obilježje novog objekta biće uređeno dvorište za vlasnike hotelskih rezidencijalnih jedinica sa palmama i drugim biljkama, kafe-barom, čak tri bazena od kojih će jedan, otvoreni, dužine 25 metara biti zagrijavan, što će omogućavati njegovo korišćenje tokom čitave godine. Zgrada će posebnom pješačkom pasarelom, namijenjenom za goste hotela, biti povezana sa susjednim hotelom Regent“, navodi se u saopštenju.

U sklopu tivatskog nautičkog naselja nalazi se hotel Regent Porto Montenegro, 200 stanova, superjaht marina sa 450 vezova, 53 maloprodajna objekta, međunarodna škola Nightbridge iz Londona, Porto Montenegro jahting klub sa 64 metra dugim bazenom Lido i Zbirka pomorskog nasljeđa sa čuvenom podmornicom Heroj iz 1969. godine.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније