Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 03. 2015. 09:21 >> 09:16

PRIMJERI IZ ISTORIJE

Lubic nije jedini koji je namjerno srušio avion

Andreas Lubic, kopilot aviona njemačke avio kompanije Džerman vings na letu 4U 9525, koji se u srijedu srušio u francuskim Alpima nije prvi pilot za kojega se pretpostavlja da je to namjerno učinio, prenosi Jutarnji list.

Francuski istražitelj izjavio je u četvrtak u Marseju da je po svemu sudeći kopilot Džerman vingsa Andreas Lubic namjerno srušio avion. Prema njegovim riječima, najlogičniji zaključak je da je on namjerno odbio da otvori vrata pilotske kabine pilotu koji je bezuspješno pokušavao da uđe i da je namjerno srušio letjelicu. Prema njegovim riječima, ne postoje naznake da je Lubic bio terorista.

Situacije u kojima su piloti namjerno srušili avion da bi počinio samoubistvo vrlo su rijetki i vrlo ih je teško dokazati, piše agencija dpa, prenosi jutarnji.hr.

Samoubistvo je, na primjer, jedna od teorija koja se spominje u misteriji nestanka aviona Malezija Erlajnsa na letu MH 370. Avion je nestao prošle godine u martu na letu iz Kuala Lumpura prema Pekingu.

U novembru prošle godine u Namibiji se srušio avion Mozambik Erlajnsa. Tada je poginulo 33 putnika, a istražitelji su zaključili da ga je namjerno srušio pilot koji je njime upravljao.

Zvaničnici američke službe za avio prevoz vjeruju da je 1999. kopilot u smrt namjerno odveo sebe i 217 putnika na letu 990 nacionalnog egipatskog avio prevoznika. Pretpostavlja se da je namjerno srušio letjelicu u Atlantski okean nakon polijetanja iz Njujorka. Egipatske vlasti oštro su demantovale tu tvrdnju, uz objašnjenje da je nesreća posljedica mehaničkog kvara.

Dvije godine kasnije, 2001. u Indoneziji se srušio avion kompanije Silk Er na liniji Džakarta - Singapur. Američki istražitelji i u tom slučaju su izrazili sumnju da je nesreću namjerno prouzrokovao pilot. Tada su poginula 104 putnika, a u izvještaju američkih istražitelja stoji da je pilot imao finansijskih problema. Teoriju o samoubistvu oštro su opovrgli Indonežani.

Pilot avio kompanije Rojal Marok, koji je navodno imao ljubavnih problema, 1994. srušio je avion nedugo nakon polijetanja iz Agadira. To su ustanovili američki zvaničnici za avio prevoz, ali udruženje marokanskih pilota odbacila je rezultate njihovog istraživanja. Tada je poginulo svih 44 putnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније