Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 02. 2013. 11:07 >> 11:07

BOJKOT

Argentina odbacuje referendum na Folklandima

Referendum treba da se održi za 40 dana, kada će glasači odlučiti da li žele da njihova ostrva ostanu dio Velike Britanije.

Ministar spoljnih poslova Argentine, Ektor Timerman, rekao je da odbacuje referendum kao nelegalan jer UN smatraju Folklandska ostrva prisajedinjenom teritorijom. Dodao je da su UN donijele 40 rezolucija kojima se poziva na pregovore o suverenitetu ostrva, čemu se Britanci protive.

Timerman će u petak otputovati u London, ali je odbio da se sastane sa predstavnicima Folklandskih ostrva.

Referendum na kome će glasači odlučiti o tome da li žele da ostanu u sklopu Velike Britanije odražaće se 10. i 11. marta. Istraživanja pokazuju da će većina odgovoriti pozitivno.

Folklandska ostrva pala su u ruke Britancima 1883. godine, kada je protjerana većina argentinskog stanovništva. U vojnom sukobu 1982. Argentina nije uspjela da povrati izgubljenu teritoriju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније