Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

26. 04. 2024. 14:45 >> 14:45
Čitaj mi:

izvještavali o masovnim grobnicama

Burkina Faso zabranila rad BBC-ja i Glasa Amerike

Burkina Faso zabranila je rad na dvije nedjelje radio stanicama BBC-ja i Glasa Amerike zbog njihovog izvještavanja o masovnim grobnicama.

BBC i Glas Amerike prenosili su podatke iz izvještaja Hjuman rajts voča (HRW) o masovnim ubistvima civila koja su počinile oružane snage te zemlje.

Prema izvještaju koji je HRW objavio juče, vojska je ubila oko 223 civila, uključujući 56 djece, u selima za koja su smatrali da sarađuju sa pobunjenicima.

Portparol vlade Burkine Faso Tonsira Mirjan Korin Sanu rekao je da će obje radio stanice biti suspendovane na dvije nedjelje i upozorio druge medije da izbjegavaju izvještavanje o toj priči.

"Glas Amerike ostaje pri svom izvještavanju o Burkini Faso i namjerava da nastavi da u potpunosti i pošteno pokriva aktivnosti u zemlji", naveli su u saopštenju.

BBC nije odgovorio Asošiejted presu na molbu za komentar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније