Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Agencije ]

21. 04. 2024. 16:44 >> 16:50
Čitaj mi:

HANIJE

Hamas traži međunarodne garante bezbjednosti za Gazu

Lider Hamasa Ismail Hanije izjavio je da bi među garantima bezbjednosti Pojasa Gaze želio da vidi Egipat, Katar, UN, Rusiju, Tursku i u budućnosti SAD, ali da se Izrael tome protivi.

"Naši zahtjevi po ovom pitanju ostaju na snazi. Želimo da Egipat, Katar, Turska, Rusija, UN budu garanti. Naravno, i SAD će moći da se pridruže u budućnosti. Međutim, Izrael se tome stalno protivi. Potragu za državama garantima uvek stavljamo na prvo mjesto", rekao je Hanije turskoj televiziji "Kanal A".

Govoreći o trenutnoj situaciji u Gazi, Hanije je napomenuo da je "otpor i dalje jak i čvrst" i da se narod trudi da se odbrani.

"U svakoj oblasti Gaze ljudi pružaju otpor. Izraelska vojska je napustila mnoga područja i to nam daje snagu", rekao je lider Hamasa i dodao da je za Gazu "pomoć Libana veoma dragocjena" i da bi se bez nje "Palestinci borili sami".

Hanije je rekao da nije tajna i da Iran "pomaže već dugi niz godina", prenio je TASS.

Komentarišući razloge neuspjeha pregovora o razmjeni talaca i prekidu vatre, lider Hamasa je rekao da "Izrael želi da dobije sve taoce i da potom ponovo nastavi vojne operacije".

Hanije je naglasio da u Rafi neće biti predaje i da će "otpor biti još jači".

"Izrael je jedina sila koja sprečava uspostavljanje primirja a SAD, nažalost, bezuslovno prihvataju sve što Izrael kaže", zaključio je lider Hamasa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније