Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Mina ]

18. 04. 2024. 08:17 >> 08:26
Čitaj mi:

SPORIJIM TEMPOM

Majkrosoft: Počele ruske online kampanje koje ciljaju američke izbore

Ruske online kampanje za uticaj na predstojeće predsjedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) krenule su "punom parom" u posljednjih 45 dana, ali sporijim tempom nego na prošlim izborima, saopšteno je iz Majkrosofta /Microsofta/.

"Nalozi povezani sa Rusijom šire sadržaje koji izazivaju podjele usmjerene na američku publiku, uključujući kritikovanje podrške Ukrajini u njenom ratu sa Rusijom", navodi se u izvještaju istraživača Majkrosofta, piše Reuters.

Ruska ambasada u Vašingtonu nije odgovorila na zahtjev za komentar, ali je Kremlj prošlog mjeseca rekao da se neće miješati u novembarske izbore u SAD-u.

Takođe je odbacio optužbe SAD-a da je orkestrirao kampanje za uticaj na predsjedničke izbore u SAD-u 2016. i 2020.

Iako ruska aktivnost koju je Majkrosoft primijetio nije tako intenzivna kao oko prethodnih izbora, istraživači ocjenjuju da bi se mogla pojačati narednih mjeseci, prenosi Slobodna Evropa.

"Poruke u vezi sa Ukrajinom - preko tradicionalnih medija i društvenih mreža - su u toku posljednja dva mjeseca uzburkane mješavinom tajnih i otvorenih kampanja iz najmanje 70 vrsta aktivnosti povezanih sa Rusijom koje pratimo", saopštio je Majkrosoft.

Najplodnija od takvih kampanja povezana je sa ruskom predsjedničkom administracijom.

Druga je usmjerena na objavljivanje dezinformacija na internetu na različitim jezicima, pri čemu objave obično počinju tako što očigledan zviždač ili građanin novinar postavlja sadržaj na videokanal.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније