Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Anadolija ]

14. 04. 2024. 10:20 >> 10:21
Čitaj mi:

HEZBOLAH

"Ima mrtvih i povrijeđenih u izraelskim napadima na jug Libana"

Libanski Hezbolah saopštio je da ima civilnih žrtava i povrijeđenih u izraelskim vazdušnim napadima na jug zemlje, te da su oni odgovorili lansiranjem desetina projektila Kaćuša na izraelske položaje na Golanskoj visoravni.

Iz Hezbolaha je navedeno da su izraelski položaji na Golanskoj visoravni bili gađani desetinama projektila Kaćuša.

Saopšteno je da je Izrael izveo vazdušne napade na sela i gradove na jugu Libana i da su civili ubijeni i povrijeđeni.

Naveli su da su kao odgovor na ovaj napad ispaljeni projektili Kaćuša.

Izrael je kasnije objavio da je 28 projektila ispaljeno iz Libana na Golansku visoravan. Saopšteno je da u napadu nije bilo štete niti ljudskih žrtava.

Iran je u subotu započeo vazdušni napad na Izrael u znak odmazde za vazdušni napad na njegov diplomatski objekat u glavnom gradu Sirije 1. aprila. U napadu je ubijeno najmanje sedam pripadnika iranske Islamske revolucionarne garde, uključujući dva visoka generala.

Teheran je optužio Izrael za izvođenje napada i obećao da će odgovoriti. Tel Aviv nije zvanično preuzeo odgovornost za napad, ali je prethodno izveo nekoliko napada na iranske ciljeve širom Sirije. Iran i Hezbolah naveli su da napad neće proći nekažnjeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније