Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ N1 ]

11. 04. 2024. 10:10 >> 10:10
Čitaj mi:

objavilo odjeljenje za bliski istok

Vozilo Unicefa pogođeno bojevom municijom u Gazi

Vozilo Dječjeg fonda UN (Unicef) pogođeno je bojevom municijom dok je vozač čekao da uđe u sjeverni dio Gaze, objavilo je odjeljenje Unicefa za Bliski istok i Sjevernu Afriku na platformi "Iks".

„Vozilo Unicefa koje je juče čekalo na ulazak u sjeverni dio Gaze pogođeno je bojevom municijom. Pitanje incidenta pokrenuto je sa relevantnim izraelskim organima. Nažalost, humanitarni radnici i dalje se suočavaju sa rizicima kada dostavljaju pomoć koja spasava živote“, navedeno je u objavi.

Humanitarni i zadravstveni radnici nijesu pošteđeni u Gazi. U napadima izraelske vojske u Gazi je do sada poginulo oko 200 humanitaraca, što je rekordan broj, podaci su organizacije „Aid Worker Security Database“.

Ujedinjene nacije su saopštile da je u Gazi poginulo više od 170 njihovih zaposlenih, što je najveći broj žrtava među osobljem UN u istoriji svjetske organizacije. Prema izvještaju UN od 29. marta, ubijeno je i 15 radnika palestinskog Crvenog polumjeseca.

Tenzije na Bliskom istoku eskalirale su 7. oktobra, kada su militanti palestinskog Hamasa izvršili upad na izraelsku teritoriju iz Pojasa Gaze i ubili i oteli veliki broj ljudi. Izraelska vojska uzvratila je vazdušnim i raketnim napadima na Pojas Gaze, kao i potpunom blokadom te palestinske enklave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније